Google+ Sunday exam help me please i am begging - APTITUDE AND PUZZLE DISCUSSIONS - ChetanaSforum

Jump to content


Photo
- - - - -

Sunday exam help me please i am begging







  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 sowmyshankar






Posted 02 September 2006 - 12:22 AM

- PLEASE SHARE

1)Ramesh sit around a round table with some other men…He has one rupee more than his right person and this person in turn has 1 rupee more than the person to his right and soon,Ramesh decided to give 1 rupee to his right and he in turn 2 rupees to his right and 3 rupees to his right and so on….This process went on till a person has ‘no money, to give to his right…At this time he has 4 times the money to his right person…How many men are there along with Ramesh and what is the money with poorest fellow?2)what is the maximum no. of slices can u obtain by cutting a cake with only 4 cuts?Ans is 16….How?3)A gardener plants 100 meters towards east, next 100 meters towards north, next 100 meters towards west,98 meters towards east,96 meters towards north and 96 meters towards west,94 meters towards south and 94 meters towards east and so on….If a person walks between the trees what is the total distance traveled by him before he reaches the center…4) 1. A person needs 6 steps to cover a distance of one slab. if he increases his foot length(step length) by 3 inches he needs only 5 steps to cover the slabs length. what is the length of the each slab. 5) Three types of fruits Candy, Chocolates, Gumdrops are available. And totally there are 20 fruits and it costs 20 cents. Candy cost 4 cents and 2 fruits of Gumdrops costs 1 penny and 4 fruits of Chocolates costs 1 penny. how many fruits of different types are there


#2 chaitanya82

chaitanya82

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 137 posts

Posted 02 September 2006 - 10:03 AM

for ur 3rd qn.visualize a maze( draw the diagram to get the idea)east north west south100 100 100 9898 96 96 9494 92 92 9090 88 88....and so ontherefore, 3*100+ 2( 98+ 96+ 94+ 92+.....2) = 300 + 4 ( 49+48 +....1) = 5200anybody, second the solution....plz check it

#3 jeevalatha

jeevalatha

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 29 posts

Posted 02 September 2006 - 11:13 AM

for the slab qn, ans: it is given that,he can travel 1 slab distance in 6 steps. he can travel the same 1 slab distance in 5 steps if he increases the 1 step width by 3 inches. i.e, let us take 1 slab distance as X his 1 step width as Y therfore X=6Ysame X ,if he increases his step width by 3 incheshe can cover 1 slab distance in 5 steps.therefore,X=5(Y+3) sub X=6Y in the above one, 6Y=5(Y+3) 6Y-5Y=15 Y=15inches. hence, to travel 1 slab distance he needs ,6*15=90 inches. hence,the slab length,X=90 inches. check: X=6*15=90 if he increases step width Y by 3 inches ,he needs only 5 steps,now X=5(15+3) =5*18 =90inchesfor the 5th qn, ans: given:he has to buy 20 items for 20 cents 1 candy=4 cents 4 chocalate=1 penny 2 gums=1 penny 3 candy=3*4=12 cents 2 chocalate=0.50 cents 15 gums=15*0.50=7.50 hence totally,(3+2+15)20 items cost (12+0.50+7.50)20 cents note: 4 chocalate=1 pennytherefore 2 chocalate =0.50cents similarly, 2 gums=1 penny therefore ,1 gums=0.50 so,15 gums=15*0.50=7.50penny and cents are equal.

#4 pavan2006

pavan2006

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 50 posts

Posted 07 September 2006 - 08:47 PM

for ur 3rd qn. visualize a maze( draw the diagram to get the idea) east north west south 100 100 100 98 98 96 96 94 94 92 92 90 90 88 88....and so on therefore, 3*100+ 2( 98+ 96+ 94+ 92+.....2) = 300 + 4 ( 49+48 +....1) = 5200 anybody, second the solution....plz check it hey as u said it is ok but first he took 100 yards turns 3 times and 98 2 times ans he said so on, then in this pact he has to ge in other order also like wise he can take 94 1 itm and then continue the process what do u say about this